Heb jij zin in een massage bij Maychell?

Maychell is geen courante naam in België. Deze Arubaan kwam enkele maanden geleden afzakken naar het mooie Hoeilaart waar er een mooi evenwicht werd gerealiseerd tussen werk en vrije tijd en vooral ontdekken van ons mooie België. We vonden het tijd om eens samen te zitten met deze bijzondere man met een passie om sporters, zeker ook niet – sporters 😉 onder handen te nemen.

Je bent niet altijd een massage expert geweest. Vertel eens over waar je vandaan komt en wat ertoe geleid heeft om de overstap te maken naar massage therapeut?

Ja dat klopt. Vanaf mijn 17e zat ik in dienst van het Korps Politie Aruba. Na een jaar werkzaam bij de straatdienst werd ik aangenomen bij het roofovervalteam en daarna bij de Sectie Georganiseerde Criminaliteit. Sinds die tijd begon mijn carrière bij de recherche dienst. In 2001 verhuisde mijn vrouw en ik naar Nederland waar ik bij de Verslavingszorg ging werken. Daarbij heb ik een HBO studie gevolgd. In 2006 verhuisden we naar Portugal. Een jaar later gingen wij terug naar Aruba. Daar hervatte ik mijn werkzaamheden als rechercheur en heb ik me gespecialiseerd in zedenonderzoeken.

Mijn dochter zwom toentertijd bij de Barracudas Synchronized Swimming team en later bij een competitieve swimming team ‘Giants’. Samen met een andere ‘atleet moeder’ gingen wij een opleiding volgen als ‘sport massage therapist’ om zo onze kinderen te kunnen helpen met hun sportcarrière. Ik vond de opleiding boeiend en leerde snel de basistechnieken van massage en de anatomie. Mijn interesse groeide snel in de sportwereld waar ik diverse online cursussen heb gevolgd om kennis te vergaren. Anderhalf jaar later finaliseerde ik de hele opleiding.

Gedurende Covid nam de interesse bij mensen om aan sport te doen, toe. Ik begon toen achter mijn tuin onder een boom ‘in open air’ sportmassages te geven aan atleten. Een jaar later ontdekte ik andere technieken zoals scrapping, pressotherapie, heat/cryotherapy, deep stretching en cupping. Ik zag atleten in grote stappen vooruit gaan in hun sport (lopen, zwemmen en of triatlon). Ik kreeg meer en meer verschillende atleten ver de vloer doordar ze zich beter voorbereid voelden en de ‘recovery’ sneller ging. Hun blessures gingen sneller voorbij en konden zonder pijn met hun sporttrainingen en wedstrijden doorgaan.

Ik had toentertijd de snelste loper van Aruba als sponsor atleet. Hij begon alle records te breken nadat hij onder mijn behandeling onderging. Daarbij had ik ook de beste triatleet die ook Arubaanse records begon te breken. Mijn behandelingen werden toen snel bekend onder alle sporters van Aruba. Nationale selectie teams vroegen naar mijn hulp zoals het Arubaanse zwemteam, Nationale damesteam voetbal, beach tennis, Golf, MMA, UCF, karate en atleten die meededen aan (ultra)marathons en ironmans. Ik was de therapeut van een team dat vanuit Bonaire naar Curaçao in open zee zwom. Daarbij was ik ook therapeut van 48 zwemmers van een zwemteam genaamd Giants.

Waarom is massage goed? Voor welke redenen moeten mensen een afspraak met je maken.

Sportmassage is een massage die gericht is op het stimuleren van de doorbloeding van de spieren. Met een sportmassage zorg je ervoor dat afvalstoffen in je spieren sneller worden afgevoerd. Daarmee bevorder je het herstel van je spieren en lichaam. Sportmassage wordt ook preventief gebruikt om blessures te voorkomen. Als je last hebt van een blessure, zorgt een sportmassage voor sneller herstel. Het bindweefsel wordt losgemaakt en knopen worden uit je spieren gehaald. Na de behandeling wordt het gevoel van pijn wat kleiner tot nihil. Je kunt sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren. Bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Bij sporters die high impact sports doen, zoals voetbal, lopen, crossfit, contactsporten kunnen zeker baat hebben bij massages. Ik adviseer dat sporters zoals triatleten, wielrenners, marathoner lopers en zwemmers zeker wekelijks behandelingen krijgen.

Er zijn verschillende technieken. Kan je wat meer uitleg hierover geven. Wat zijn de typische massages die je aan bepaalde mensen aanbiedt.

Hangt ervan af welke persoon je voor je hebt. Ik geloof zelf enorm in ‘maintenance’. Als je als sporter echt prestaties najaagt, je je regelmatig laat masseren zodanig dat jouw spieren beter onderhouden worden. Als de spieren zwaar, vermoeid aanvoelen of je voelt krampen en zuur in jouw spieren, dan zorgt de wekelijkse behandeling ervoor dat je dit niet eens voelt. Ik voel tijdens de behandeling aan de spieren wat voor behandeling het beste is voor de atleet/cliënt. Ik maak gebruik van soft tissue of deep tissue massage, in combinatie met rekoefeningen. Tijdens de behandeling gebruik ik meestal heat therapie om het spierweefsel losser of zachter te krijgen zodat ik door petrissage beter mijn werk kan doen. Bij recuperatie na een marathon e.d gebruik ik cryotherapie. Ik masseer met een koude ijzeren staaf, een koude ijzeren bal en koude handdoeken om de inflammatie te verlagen. Het duurt even vooraleer je tot de diepste weefsels kan geraken, maar als het doel bereikt is, profiteer je van betere en gezonde spieren en een verbeterde mobiliteit. Gedurende mijn carrière behandelde ik reeds verschillende problemen zoals sciatica, piriformis, plantaris solis, runners knee,‘swimmers shoulders’ enzovoorts.

Welke massages geef je het meest en welke geef je het liefst?

Om eerlijk te zijn behandel ik graag mensen die last hebben van stress ter hoogte van nek, schouders en lage rug met deep tissu massage. Deze klanten kwamen zeker twee keer per week voor een deep tissue massage. Naast pijn hadden ze eveneens problemen met slapen of zitten tijdens het werk waardoor ze continu met hun pijn geconfronteerd werden. Na enkele maanden te behandelen, kregen ze minder pijn en konden ze beter en langer slapen. Het is belangrijk dat deze behandeling geleidelijk aan opgebouwd wordt. anders kan je als klant wat reactie verwachten zoals ontsteking en koorts.

Deep tissue massage is mijn meest gevraagde massage. Ik volg tijdens mijn behandeling steeds volgende stappenplan : intake, spierenanalyse, aromatherapie, effleurages, deep tissue, massage gun, madero therapie, warme handdoek, petrissage, diep stretchen, cupping therapie en vervolgens scrapping therapie.

Wat maakt jou een goede massage therapeut?

Ik denk dat het heeft te maken met ‘the touch’, het gevoel van de spieren. Elke persoon is anders, maar spieren zijn spieren. Ik verdiepte me veel in de anatomie van de spieren en leerde over blessures. Op Aruba was dit mijn nevenbedrijf. Ik werkte van 6 tot 10 uur ‘s avonds en kreeg dagelijks rond 7 à 8 klanten. Op een zaterdag kreeg ik rond 10 klanten.

Ik herken een spier waar een scar tissue heeft en werkt hieraan meteen tot een oplossing. Ik vond het fijn om de mensen sneller te verlichten wanneer spieren zwaar of stijf aanvoelden. Ik denk dat het belangrijk is om als therapeut je te verdiepen in sport waardoor je beter weet welke spieren net gebruikt worden. Honkballers hebben meestal een disbalans in hun spieren doordat ze meestal een kant van hun lichaam meer gebruiken om de bal te gooien of te vangen. Ze hebben meer last van hun schouders en enkels terwijl een loper meestal meer problemen heeft met quads of hamstrings. Het verschil zit in hoe hij loopt en wat voor schoenen hij gebruikt. Tevens heb ik ook online cursussen gevolgd van micro- en macronutriënten en sport nutrition. Ik vond het belangrijk om over voeding te kunnen praten met een atleet die beter wil presteren. Voeding is namelijk heel belangrijk tijdens het sporten. Hiervoor kan je naar Matthias Lenaerts, sportdiëtist bij Healthcube, gaan om alles tot in de details te weten te komen.

Wanneer ben je boekbaar in Healthcube?

Ik ben boekbaar op maandag, dinsdag en zaterdag.

Maychell is een opgeleide, gecertificeerde en ervaren sportmassage therapeut bij Healthcube1Hij is zeer bedreven in het verbeteren van de lichamelijke conditie, het bestrijden van nadelige gevolgen van sport, of deze zo min mogelijk te doen voelen ter verbetering van de sportprestaties van de sportbeoefenaars inclusief topatleten1Hij biedt verschillende soorten massages aan, waaronder deeptissue, deepstretching, cupping, heat/cryo, scrapping en aromatherapie1Deze massage therapieën zorgen voor een betere flexibiliteit, mobiliteit en bloedcirculatie1.

Sport massage therapie

Inhoudstafel

Maychell R Carrera

Massage Therapeut

Deze ervaren sportmasseur heeft verschillende technieken om jouw lichaam na inspanning beter laat recupereren. Verhardingen worden alvast weggewerkt.
Maychell-R-Carrera