Contact

Als therapeuten doen wij allemaal onze uiterste best u zo snel, en vooral zo goed mogelijk te behandelen. Echter, wij hebben allen vaak wachttijden voor onze patiënten bij ons terecht kunnen, zelfs de dringende gevallen. Wij vragen u dan ook tijdig uw afspraken te verzetten bij oponthoud. Op die manier kunnen wij mensen verderhelpen die dringende zorg nodig hebben. Afspraken dienen 24u op voorhand geannuleerd te worden om aanrekening te vermijden. Gelieve ons en uw medepatiënten te behandelen met hetzelfde respect waarmee wij u behandelen.

Dank u namens het hele HealthCube team.

HEALTH - Kinesitherapie

Julien Massard

 

Kinesitherapeut

Mijn naam is Julien Massard, ik ben kinesitherapeut. Gedurende 10 jaar werkte ik in Lyon in Frankrijk als zelfstandige kinesitherapeut en in revalidatiecentra.
Dankzij mijn ervaring in revalidatietherapie ben ik tevens gespecialiseerd in orthopedie, reumatologie en traumatologie.
In 2004 behaalde ik mijn diploma aan het « Institut de Formation en Masso Kinesitherapie » in Nancy. In 2015 kreeg ik  van de Belgische INAMI een equivalentie van mijn diploma om in België te mogen werken.

Om mijn professionele activiteit zoveel mogelijk te variëren, en op de hoogte te blijven van nieuwe verzorgingstechnieken, werk ik parttime in verscheidene diensten van een ziekenhuis : geriatrie, neurologie en orthopedie.

Het is voor mij heel belangrijk respect te hebben voor en rekening te houden met uw persoonlijkheid en uw zorgvraag. Ik ben ervan overtuigd om op die manier uw behandeling zo aangepast mogelijk te kunnen aanbieden.
Interessegebieden :

  • orthopedie, reumatologie
  • sport traumatologie
  • geriatrie
  • baby massage

Mayse Khoury

Kinesitherapeute (maandag en donderdag in praktijk)

Mayse is een gekwalificeerde kinesitherapeut van de Tel Aviv University. Voordat ze een masterdiploma in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Leuven behaalde, deed ze beroepservaring op in neurologische en post-orthopedische revalidatie, zowel in ziekenhuizen als klinieken.

Tijdens haar masterdiploma specialiseert ze zich in manuele therapie voor aandoeningen van het bewegingsapparaat, en via haar stages deed ze ervaring op met het omgaan met sportblessures (oefentherapie, kinesio-tape en ze zal in de nabije toekomst een dry needling opleiding doen)

Naast het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, is ze gecertificeerd in het behandelen van vestibulaire aandoeningen die zeer nuttig kunnen zijn voor patiënten met problemen met evenwicht en duizeligheid.

Het uitgangspunt bij haar therapeutische aanpak is aanpassingsvermogen, omdat er voor iedereen een oplossing is voor een bepaald probleem. Samen met de patiënt bouw zij een behandelplan op dat past bij de conditie en persoonlijkheid van de patiënt.

Isabel Horta

 

Kinesitherapeute (enkel op dinsdag en vrijdag in praktijk)

Sophie Block

 

Kinesitherapeute (enkel op vrijdag in praktijk)

Sport was steeds aanwezig in het leven van Sophie. Op een gegeven moment moest ze kiezen tussen voetbal, scouts, muziek en judo en koos ze resoluut voor het harde judo.
Hier was ze 5 x na elkaar Belgisch kampioene bij de jeugd en 2x 3e bij de senioren. Ze was ook steeds in de Belgische selectie waar ze podiumplaatsen veroverde op verschillende buitenlandse toernooien en 5e werd op het EK te Oradea (Roemenië).

Het was bijna evident dat Sophie afstudeerde als licentiate lichamelijke opvoeding (VUB 2006) waardoor ze tevens een diploma personal trainer op zak heeft en behaalde daarnaast een trainer B diploma in het judo (Zele 2009).

Aangezien ze door het judo regelmatig in aanraking kwam met kinesitherapeuten, werd ze gefascineerd door dit beroep. Ze wou ook mensen terug op de rails zetten na een overbelasting, operatie of kwetsuur.

Sophie studeerde dus logischerwijs sportkinesitherapie (VUB 2009) verder en is vandaag hoofdzakelijk kinesitherapeute in het multidisciplinair centrum Healthcube te Tervuren en coördinator van Sportscube VZW. Hiernaast heeft ze reeds veel ervaring als sportkine bij verschillende instellingen zoals topsportschool volleybal te Vilvoorde, KVWZ (voetbal 3e nationale) en de WU19 in de KBVB.
Continu bijscholen om mensen en sporters beter te kunnen helpen is top prioriteit. De laatste belangrijke bijscholingen waren crochetage, dry needling (smarteducation, 2017) en orofasciale pijn en stoornissen (IPVK te UZ Gent 2017 – 2018).

Ze verkiest haar patiënten op een persoonlijke manier alsook op een actieve wijze meer weerbaar te maken adhv functionele oefeningen.

HEALTH - Verzorging & voeding - en dieetkunde

Anjes Dorrenboom

 

Pedicure & shiatsu masseuse

Fabienne Van Donck

Schoonheidsspecialiste

Matthias Lenaerts

 

Voeding - en dieetexpert

MENTAL - Psychologie volwassenen & ouderen // Seksuologie

Ilke Bartholomees

 

Klinische psychologe

Ulrike Kool

 

Klinisch psychologe

MENTAL - Kinder- en jongerenpsychologie // Studiebegeleiding

Sofie Van Keymeulen

 

Kinder - en jongeren psychologe

Nina Polfliet

 

Kinder - en jongeren psychologe

Brenda Struyf

 

Kinder - en jongeren psychologe

Manuela Heymans

 

Studiebegeleider

Ulrike Kool

 

Kinder - en jongeren psychologe

SPORT

Audrey van Maele

 

Personal trainer

Benoît Reisner

 

Personal trainer

Hallo,

Ik ben Benoît,

Mijn passie voor sport en fitness ontwikkelde zich reeds in mijn jeugd, Maar tijdens mijn tienerjaren leed ik aan astma en was sporten niet meer zo vanzelfsprekend, hierdoor kampte ik eveneens met overgewicht. Hieruit bloeide mijn interesse voor voeding. Met vallen en opstaan leerde ik, en nog steeds via regelmatige bijscholing, zoveel mogelijk wat met voeding en bewegen te maken had. Deze aanpassingen geven mij zoveel meer energie, waardoor het aanhouden geen moeite kost.

Ik evolueerde van duursporter (Hardlopen, MTB) naar Fitness (Crossfit) om uiteindelijk een mengeling van beiden te combineren. Beide werelden, samen met een evenwichtig voedingspatroon, zijn de sleutel tot een gezond lichaam.

Opleidingen:

  • Physical Coaching Academy
  • Crossfit level 1
  • Crossfit level 2
  • Precision Nutrition
  • Pose Running seminar