Shiatsu Massage

Shiatsu is een massage op basis van acupressuur. Het is een techniek van voorkomen en behandelen van ziekten die is ontstaan vanuit de traditionele Chinese geneeskunde. Ki of levens energie is hierbij het uitgangspunt, als de energie vrijelijk stroomt voel je je fit en gezond maar wanneer er een stagnatie ontstaat door zich bijvoorbeeld vaak in dezelfde houding te bevinden ontstaat er ook vaak een teveel of te zwakke stroom. Hieruit kunnen klachten ontstaan als vermoeidheid, slechte weerstand, spierklachten en hoofdpijn.

Vanuit het principe Yin(rust, stabiel, koel) en Yang(actie, warm) kun je het belang van balans in het lichaam uitleggen. We bestaan allemaal uit Yin en Yang energie en voor onze levenskwaliteit is het heel belangrijk dat deze in balans blijft. Wat niet makkelijk is in onze snelle wereld.

De massage wordt gegeven over kleding heen, dus is het belangrijk makkelijk zittende en soepele kleding te dragen. Tijdens de behandeling worden de meridianen gevolgd door vingerdruk, druk met de duimmuis of hele hand , knie en ellenboog. Voor het opheffen van spanning in spieren en gewrichten worden strekkingen en mobilisaties gebruikt.

Na de behandeling zal men zich ontspannen voelen en is het van belang zich niet te veel in te spannen of veel koffie, suiker of alcohol te nuttigen.

Shiatsu massage
1 sessie Shiatsu massage 70€
60 min

Onze shiatsu experte

Anjes Dorrenboom

Medische pedicure & shiatsu massagiste

Maak een afspraak