Sophie Block

Kinesitherapeute

Biografie

Sport was steeds aanwezig in het leven van Sophie. Op een gegeven moment moest ze kiezen tussen voetbal, scouts, muziek en judo en koos ze resoluut voor het harde judo.
Hier was ze 5 x na elkaar Belgisch kampioene bij de jeugd en 2x 3e bij de senioren. Ze was ook steeds in de Belgische selectie waar ze podiumplaatsen veroverde op verschillende buitenlandse toernooien en 5e werd op het EK te Oradea (Roemenië).

Het was bijna evident dat Sophie afstudeerde als licentiate lichamelijke opvoeding (VUB 2006) waardoor ze tevens een diploma personal trainer op zak heeft en behaalde daarnaast een trainer B diploma in het judo (Zele 2009).

Aangezien ze door het judo regelmatig in aanraking kwam met kinesitherapeuten, werd ze gefascineerd door dit beroep. Ze wou ook mensen terug op de rails zetten na een overbelasting, operatie of kwetsuur.

Sophie studeerde dus logischerwijs sportkinesitherapie (VUB 2009) verder en is vandaag hoofdzakelijk kinesitherapeute in het multidisciplinair centrum Healthcube te Tervuren en coördinator van Sportscube VZW. Hiernaast heeft ze reeds veel ervaring als sportkine bij verschillende instellingen zoals topsportschool volleybal te Vilvoorde, KVWZ (voetbal 3e nationale) en de WU19 in de KBVB.
Continu bijscholen om mensen en sporters beter te kunnen helpen is top prioriteit. De laatste belangrijke bijscholingen waren crochetage, dry needling (smarteducation, 2017) en orofasciale pijn en stoornissen (IPVK te UZ Gent 2017 – 2018).

Ze verkiest haar patiënten op een persoonlijke manier alsook op een actieve wijze meer weerbaar te maken adhv functionele oefeningen.