Sociale vaardigheidstraining

Sociale vaardigheidstraining

Groepstrainingen sociale thema’s voor kinderen en jongeren

SOCIALE VAARDIGHEIDSTRAINING voor kinderen van 6 tot 9 jaar en 10 tot 12 jaar

Sociale vaardigheidstraining biedt de mogelijkheid aan kinderen om in een kleine groep vaardigheden in te oefenen die ze in alledaagse sociale situaties kunnen gebruiken.

De training richt zich op kinderen die het moeilijk hebben met vrienden maken, vriendschappen houden, samen spelen, een gesprek starten, vragen stellen, een opmerking krijgen, sorry zeggen, reageren op afwijzing, opkomen voor zichzelf, rekening houden met anderen, omgaan met pesten, …

De training bestaat uit 8 sessies van 1.5 uur, welke samen €200 kosten. De sessies gaan door om de twee weken, startmoment oktober. Vooraf wordt ook een kennismakingsgesprek ingepland met het kind en de ouders en achteraf een afrondingsgesprek. Deze twee sessies komen op 55 euro per sessie.

GESPREKSGROEP VOOR JONGEREN ROND SOCIALE THEMA’S voor jongeren van 12 tot 18 jaar

Deze gespreksgroep richt zich op jongeren die ervaringen willen delen rond sociale thema’s die zij op deze leeftijd belangrijk vinden. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn vriendschappen en relaties, zelfvertrouwen, grenzen stellen, identiteit, emoties, conflicten, misverstanden, omgaan met pesten, roddels en sociale media, …

De training bestaat uit 10 sessie van 1.5 uur. De kostprijs hiervoor is €260. De sessies gaan door om de twee weken met pauze tijdens de examenperiode. Startmoment oktober. Vooraf wordt een kennismakingsgesprek ingepland met de jongere en de ouders en achteraf een afrondingsgesprek. Deze twee sessies komen op 55 euro per sessie.