Over Health Cube

Studiebegeleiding

 

 

Iedere leerling of student kan bij mij terecht met vragen rond de studieloopbaan. Je kan op mij rekenen voor vragen en ondersteuning bij je studievaardigheden, je studiekeuze, leren leren, huiswerkbegeleiding, planning en organisatie. Bij de huiswerkbegeleiding wordt de leerling individueel begeleid bij het maken van de schooltaken en het inoefenen van de juiste studiemethode. Er is ook een mogelijkheid tot examenbegeleiding waarbij de leerling samen met de studiecoach een examenplanning opstelt. Daarnaast kan je bij een studiecoach ook terecht met vragen rond “Wat zijn mijn talenten?”, “wat wil ik studeren?”, “welke richtingen zijn er mogelijk?” of “hoe kunnen we het advies van de klassenraad opvolgen?”.

Tijdens een intakegesprek wordt gepeild naar de verwachtingen van de student en/of de ouders, met als doel een begeleiding op maat: Jouw persoonlijk studietraject staat bij mij centraal.

Manuela Heymans behaalde naast haar diploma’s psychologie en seksuologie ook een diploma als leerkracht. Haar ervaring binnen het therapeutisch werken gebruikt zij dagelijks wanneer zij voor de klas staat. Binnen Healthcube werkt zij als studiecoach voor leerlingen (<18) en studenten (+18) met allerlei vragen rond leren leren.

 

Wanneer is dit nodig?

– wanneer het minder goed loopt op school

– betere resultaten bij reeds goede resultaten

– allerhande problemen betreffende studiemethodiek- en houding

– voorbereiding toets/examen

– oefenen overgangsjaar (lager –> secundair of middelbaar –> hoger onderwijs)

– nieuwe studiekeuze maken

– deelname specifieke toelatingsproef

– hoe leerboeken aanpakken?

– problemen bij verwerking grote hoeveelheden leerstof

– hoofd- en bijzaken onderscheiden

– je komt moeilijk op je woorden tijdens het schrijven van een spreekbeurt/verslag/eindwerk/paper

 

Meer informatie?

E-mail: counseling.heymans@gmail.com

Tel: 0484/96 27 21

Bij Healthcube kun je als kind, jongere of jongvolwassene terecht voor studiebegeleiding (lager, secundair en start hoger onderwijs)

Je voelt je niet goed in je vel bij het studeren: je hebt het gevoel dat er meer in jou zit dan je nu toont, je hebt last van veel zenuwen tijdens het studeren en het maken van toetsen/examens, je hebt niet de resultaten die je graag wilt, je bent gemakkelijk afgeleid en hebt het gevoel dat je niks onthoudt, het is soms heel druk thuis en je hebt nood aan vaste studiemomenten, je voelt je onzeker, je ervaart faalangst en motivatieproblemen.
Je wilt je studiehouding veranderen: je hebt problemen met plannen van studeren en taken maken, je stelt studeren en huiswerk uit, je leert alles zeer snel, je steekt heel veel tijd in het studeren zonder het verwachtte resultaat.
Enz…