Over Health Cube

Psychologische begeleiding voor volwassenen en ouderen

Psychologische begeleiding

De psychologische begeleiding is gericht op volwassenen en ouderen die even vast zitten en hier alleen niet meer uit geraken. Na de aanmelding is er een verkennend gesprek met als doel meer inzicht in de situatie. Verwachtingen t.o.v. het verdere proces worden besproken. Het is een eerste kennismaking met de manier van werken van Ilke waarbij wordt nagegaan of jullie dit proces samen willen aangaan. Tijdens de begeleiding verkennen we samen jouw verhaal. Er wordt gekeken vanuit een psychologisch denkkader naar een manier om met de klachten om te gaan. Hierbij wordt gezocht naar en sterk beroep gedaan op de krachten van de persoon in begeleiding. Een open communicatie staat centraal waarin de aandacht vooral op de beleving in het hier en nu ligt om zo blokkades op te heffen.

Een gesprek duurt steeds 45 à 50 minuten en komt op 50 euro cash te betalen. Meestal wordt gestart met een zestal sessies en volgt hierna een evaluatie die richting geeft aan het verdere verloop. Bij voorkeur zijn de gesprekken wekelijks, maar in overleg en naargelang de fase van de begeleiding kan dit variëren.

Vanuit haar interesses en eerdere ervaring, specialiseert Ilke zich op het gebied van stresshantering. Stress is een breed begrip dat kan gaan van keuzestress tot burn-out. Hier wordt gesprekstherapie aangevuld met aandacht voor het lichamelijke in de vorm van relaxatietherapie. Je kunt ook bij haar terecht voor verscheidene andere klachten. Enkele voorbeelden zijn angsten, depressieve gevoelens, spanningsklachten, verwerkingsmoeilijkheden, slaapproblemen, moeilijkheden bij overgangsfasen, veel piekeren, existentiële vragen enzovoort.

Heb je het gevoel dat je vast zit en geraak je hier alleen niet meer uit? Had je graag meer informatie gewenst? Neem dan zeker contact op.

ilke.bartholomees@healthcube.be   Tel: 0486 46 37 51

Relaxatie therapie

In de gesprekstherapie is er aandacht voor het lichamelijke en worden ontspanningsoefeningen ter aanvulling gebruikt bij onder andere angstklachten, depressieve symptomen, piekeren enzovoort. Als relaxatietherapeute biedt Ilke ook een korte actieve begeleiding rond relaxatie. Hierin wordt informatie gegeven over het thema stress en ontspanning. Hierna wordt aan de slag gegaan met oefeningen. Je krijgt een werkboekje waarin deze oefeningen staan, die je thuis zelf zal herhalen. Het doel is om ontspanningsoefeningen (zowel passief als actief) te ontdekken die in je huidige levensstijl passen. We richten ons vooral op het chronisch verhoogde stressgevoel en niet enkel op de acute uitschieters.

Ben je vaak gespannen? Hoofdpijn? Nekklachten? Verminderde concentratie? Maagpijn? Hartkloppingen? Herken je deze zaken? Dan is er veel kans dat je stressniveau verhoogd is. Aarzel niet en neem contact op voor verdere informatie.

ilke.bartholomees@healthcube.be   Tel: 0486 46 37 51