Over Health Cube

Kinesitherapie en revalidatietraining

Julien Massard, Mayse Khoury , Winnie Debecker & Sophie Block vullen elkaar goed aan. Iedereen heeft zo zijn stokpaardjes.
We behandelen vrijwel alle pathologieën. Hieronder een paar voorbeelden
waarmee we dagdagelijks bezig zijn:

 • algemene kinesitherapie
 • orthopedische revalidatie
 • manuele therapie (Winnie Debecker, Mayse Khoury i.o.)
 • nek – en rugpijn actief behandelen
 • sportkinesitherapie, revalidatie & taping
 • crochetage, deep tissu massage
 • temporomandibulaire dysfuncties – kaakpijn (Sophie Block) –> tarief = 27€ per behandeling van 30 minuten

 

Korte informatie Sophie Block
Sport was steeds aanwezig in het leven van Sophie. Op een gegeven moment moest ze kiezen tussen voetbal, scouts, muziek en judo en koos ze resoluut voor het harde judo. Hier was ze 5 x na elkaar Belgisch kampioene bij de jeugd en 2x 3e bij de senioren. Ze was ook steeds in de Belgische selectie waar ze podiumplaatsen veroverde op verschillende buitenlandse toernooien en 5e werd op het EK te Oradea (Roemenië). Het was bijna evident dat Sophie afstudeerde als licentiate lichamelijke opvoeding (VUB 2006) waardoor ze tevens een diploma personal trainer op zak heeft en behaalde daarnaast een trainer B diploma in het judo (Zele 2009). Aangezien ze door het judo regelmatig in aanraking kwam met kinesitherapeuten, werd ze gefascineerd door dit beroep. Ze wou ook mensen terug op de rails zetten na een overbelasting, operatie of kwetsuur. Sophie studeerde dus logischerwijs sportkinesitherapie (VUB 2009) verder en is vandaag hoofdzakelijk kinesitherapeute in het multidisciplinair centrum Healthcube te Tervuren en coördinator van Sportscube VZW. Hiernaast heeft ze reeds veel ervaring als sportkine bij verschillende instellingen zoals topsportschool volleybal te Vilvoorde, KVWZ (voetbal 3e nationale) en heden bij de WU19 in de KBVB. Daarnaast volgt ze continu bijscholingen om de mensen en sporters beter te kunnen helpen. De laatste bijscholingen waren crochetage, dry needling (smarteducation, 30 TOP muscles 2017), orofasciale pijn en stoornissen (IPVK te UZ Gent 2017 – 2018) en easy flossing. Ze verkiest haar patiënten op een persoonlijke manier maar zeker op een actieve wijze meer weerbaar te maken adhv functionele oefeningen.

Sophie Block

Tel: +32 485 68 55 97

E-mail: sophie.block@healthcube.be

 

Korte informatie Julien Massard

Mijn naam is Julien Massard, ik ben kinesitherapeut. Gedurende 10 jaar werkte ik in Lyon in Frankrijk als zelfstandige kinesitherapeut en in revalidatiecentra.
Dankzij mijn ervaring in revalidatietherapie ben ik tevens gespecialiseerd in orthopedie, reumatologie en traumatologie.
In 2004 behaalde ik mijn diploma aan het « Institut de Formation en Masso Kinesitherapie » in Nancy. In 2015 kreeg ik  van de Belgische INAMI een equivalentie van mijn diploma om in België te mogen werken.

Om mijn professionele activiteit zoveel mogelijk te variëren, en op de hoogte te blijven van nieuwe verzorgingstechnieken, werk ik parttime in verscheidene diensten van een ziekenhuis : geriatrie, neurologie en orthopedie.

Het is voor mij heel belangrijk respect te hebben voor en rekening te houden met uw persoonlijkheid en uw zorgvraag. Ik ben ervan overtuigd om op die manier uw behandeling zo aangepast mogelijk te kunnen aanbieden.
Interessegebieden :

 • orthopedie, reumatologie
 • sport traumatologie
 • geriatrie
 • baby massage

 

Julien Massard

Tel: +32 468 26 75 44

E-mail: julien.massard@healthcube.be

 

Korte informatie over Mayse Khoury

Mayse is een gekwalificeerde kinesitherapeut van de Tel Aviv University. Voordat ze een masterdiploma in revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Universiteit van Leuven behaalde, deed ze beroepservaring op in neurologische en post-orthopedische revalidatie, zowel in ziekenhuizen als klinieken.

Tijdens haar masterdiploma specialiseert ze zich in manuele therapie voor aandoeningen van het bewegingsapparaat, en via haar stages deed ze ervaring op met het omgaan met sportblessures (oefentherapie, kinesio-tape en ze zal in de nabije toekomst een dry needling opleiding doen)

Naast het behandelen van musculoskeletale aandoeningen, is ze gecertificeerd in het behandelen van vestibulaire aandoeningen die zeer nuttig kunnen zijn voor patiënten met problemen met evenwicht en duizeligheid.

Het uitgangspunt bij haar therapeutische aanpak is aanpassingsvermogen, omdat er voor iedereen een oplossing is voor een bepaald probleem. Samen met de patiënt bouw zij een behandelplan op dat past bij de conditie en persoonlijkheid van de patiënt.

Mayse Khoury

Tel : +32 470 91 19 60

E-mail: mayse.khoury@healthcube.be

 

Korte informatie Winnie Debecker

Mijn naam is Winnie Debecker. Ik vatte in 2009 mijn studies aan met een professionele bachelor in de ergotherapie op de Hogeschool Universiteit Brussel. Bij mijn stages en Erasmuservaring in Zuid-Afrika kwam ik ook in contact met kinesitherapie, wat me na verloop van tijd steeds meer ging boeien. Ook sporten nam een steeds belangrijkere plaats in naast mijn studies. Naast een aantal provinciale titels, maar ook nationale titels in het tennis, leek kinesitherapie meer aan te sluiten bij mijn interesses.

 In 2012 startte ik met de studie revalidatiewetenschappen en kinesitherapie aan de Vrije Universiteit Brussel. Na het behalen van mijn masterdiploma manuele therapie in de extremiteiten, vatte ik een specialisatiejaar aan in de manuele therapie voor bekken, rug, nek, hoofdpijn en duizeligheid.

Momenteel doctoreer ik aan de VUB binnen het onderwerp enkelverstuikingen en voorste kruisbandletsels binnen de basket- en voetbalsport, waar ook een socio-economische analyse rond gemaakt wordt.

 Kinesitherapie blijft voor mij een boeiend onderwerp waarbij ik me regelmatig bijschool binnen sportgerelateerde en musculoskeletale onderwerpen.

In de behandeling wordt gebruik gemaakt van een passieve, maar ook actieve benadering waarbij het correct bewegen en trainen van spieren, klachten kan voorkomen of verminderen. Dit wordt steeds in zijn context geplaatst, zodat de therapie individueel aangepast kan worden naargelang de werk- of sportsituatie van de patiënt.

Winnie Debecker

Tel : +32 470 26 87 12

E-mail: winnie.debecker@healthcube.be

Als je bij afwezigheid onze voicemail bereikt, gelieve een nummer en bericht achter te laten en we zullen je zo snel mogelijk proberen te contacteren. Annuleer of maak een nieuwe afspraak wanneer je belet bent en dit 24 uur op voorhand. Anders zal de sessie aangerekend worden.