Perinatale kinesitherapie


TIJDENS DE ZWANGERSCHAP – PRENATAAL

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam verschillende veranderingen. Hierdoor kunnen er klachten ontstaan zoals rug- en bekkenklachten. Via persoonlijk houdings- en bewegingsadvies, manuele therapie en aangepaste oefeningen, proberen we de klachten te behandelen en aan te pakken.

De bekkenbodemspieren krijgen hier extra aandacht. Tijdens de zwangerschap leren we je deze spieren bewust te leren gebruiken. Zo zal het na de bevalling makkelijker zijn om de spieren opnieuw te trainen.

Naast de zwangerschapsoefeningen wordt er ook stilgestaan bij het verloop van een bevalling. We leren verschillende arbeidshoudingen aan, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, partnermassages, pershoudingen en perstechnieken. Zo kan je je optimaal voorbereiden op de geboorte van je kindje.

NA DE BEVALLING – POSTNATAAL
Na de bevalling wordt er vooral nadruk gelegd op het herstel en versteviging van de buik-, rug- en bekkenbodemspieren. Ook werken we opnieuw aan een goede fysieke basisconditie om je lichaam terug in vorm te krijgen.

Wanneer starten met postnatale kine?
Dit is afhankelijk van jouw bevalling. Stuur gerust een mailtje naar isabel.horta@healthcube.be  met al jouw vragen!

Isabel Horta - Pilates

Inschrijven of nog vragen?

Isabel Horta

Als je bij afwezigheid onze voicemail bereikt, gelieve een nummer en bericht achter te laten en we zullen je zo snel mogelijk proberen te contacteren. Annuleer of maak een nieuwe afspraak wanneer je belet bent en dit 48 uur op voorhand. Anders zal de sessie aangerekend worden.